luni, 8 februarie 2016

New York Cheesecake

Acest cheesecake aromat şi cremos este una dintre acele reţete pe care le recomand oricând cu plăcere şi cu certitudinea că vor plăcea. Aceasta este varianta lui Jamie Oliver şi, din punctul meu de vedere, este una dintre cele mai reuşite. În cel mult o oră avem un cheesecake minunat, răcoros. Însă, nu trebuie să uităm să-l lăsăm la frigider câteva ore sau chiar peste noapte. Este foarte important acest aspect.

Ingrediente:

250 gr biscuiţi digestivi

115 gr unt

115 gr zahăr

3 linguri de amidon alimentar

900 gr brânză de vaci proaspătă (scursă de zer) sau cremă de brânză

2 ouă

115 ml frişcă lichidă

vanilie

coaja unei lămâi sau sucul de la jumătate

Mărunţim biscuiţii şi îi amestecăm cu untul topit. Aşezăm blatul în vata cu pereţi detaşabili de 24 cm şi băgăm la cuptor pentru aproximativ 10 minute după carelăsăm la răcit.

Între timp, amestecăm brânza cu ouăle şi cu frişca lichidă, apoi adăugăm zahărul, amidonul, vanilia şi lămâia. Această operaţiune se poate realiza şi cu ajutorul unui tel.

Aşezăm amestecul rezultat în tavă şi băgăm la cuptor, la 180 gr pentru aproximativ 45 de minute. Trebuie să fim foarte atenţi să nu se crape suprafaţa cheesecake-ului. Pentru a reuşi acest lucru, atunci când prăjitura este gata scădem temperatura de coacere la 100 de grade pentru câteva minute, apoi închidem cuptorul, însă nu scoatem tava. Lăsăm uşa cuptorului întredeschisă până se răceşte. Astfel, vom obţine un cheesecake perfect.

Prăjitura poate fi ornată cu fructe, aşa cum am făcut eu, sau cu dulceaţă ori sos de fructe.

Poftă bună!

Niciun comentariu: