joi, 19 noiembrie 2015



Friganele cu vanilie

Cine nu-şi aduce aminte de pâinea prăjită cu ou, micul-dejun atât de iubit în copilărie? Friganelele sunt celebre în toată lumea şi iubite deopotrivă. Se pot consuma cu zahăr, cu dulceaţă sau cu cremă de ciocolată. Ori simple, de ce nu? Sunt gustoase oricum.

Pentru şase felii de pâine avem nevoie de trei ouă, 50-100 ml lapte, un praf de zahăr brun şi seminţele de la o păstaie de vanilie.
Este de preferat să folosim pine puţin uscată, feliată. Pâinea se înmoaie în amestecul de ou şi lapte şi se prăjeşte în unt, până devine aurie, pe ambele părţi.
Dacă vi se pare că se arde untul în tigaie, vă spun un secret: adăugaţi puţin ulei peste unt. În acest fel nu se va arde, iar preparatele vor avea aroma minunată de unt, nicidecum gust de arsură.

Poftă bună!

Reţetă oferită de http://coripucca.blogspot.ro

Pere cu sos de vin şi cremă de ricotta şi fistic

Am văzut reţeta la televizor şi mi s-a părut extrem de interesantă din punctul de vedere al aromelor. Însă, reţeta originală era cu vin Marsala. Eu nu am găsit în supermarket-ul din care mi-am făcut cumpărăturile. Aşa că am înlocuit Marsala cu un vin roşu, dulce.

Ingrediente:

4 pere

1 cană cu zahăr

Ricotta

Zahăr pudră sau miere

Fistic crud

Mentă

Perele se decojesc, li se scoate cotorul, dar şi se lasă codiţa. Se pun la fiert în vin până se înmoaie. În vin puneţi cana de zahăr şi nişte nucşoară sau scorţişoară. O dată la câteva minute puneţi vin pe codiţa perei cu ajutorul unei linguri şi lăsaţi să se prelingă. O să vă ia mai bine de jumătate de oră această procedură. Crema de ricotta se face foarte simplu. Se adaugă brânza cu fisticul crud şi tocat şi cu zahărul sau mierea, ce preferaţi să folosiţi. Combinaţia de arome şi de texturi este absolut minunată!

Enjoy!

Pui crocant cu parmezan şi spanac

O reţetă simplă, delicioasă, se prepară repede şi este minunată pentru prânz sau pentru cină. Am găsit reţeta pe www.goodfood.ro.

Ingrediente

1 albuș
5 linguri de parmezan
4 piepți de pui, fără piele și dezosați
400g de cartofi, tăiați cuburi
140g de mazăre congelată
frunze de spanac
1 lingură oțet de vin alb
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Se încinge grillul la treapta de mijloc și se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se bate albușul cu un pic de sare și de piper. Se dă parmezanul pe răzătoarea mică. Se dau piepții de pui mai întâi prin albuș, apoi prin parmezan. Se coc sub grill 10-12 minute și se întorc o singură dată pe partea cealaltă, până prind o culoare maronie.

Pentru garnitură am folosit spanac congelat. Am tăiat mărunt o ceapă mică, am călit-o, apoi am adăugat spanacul. Atunci când spanacul s-a dezgheţat am adăugat trei linguri de pasată de roşii, apoi am adăugat sare şi piper.

Enjoy!