marți, 3 februarie 2015

Bombe cu vişine

Aceste bombiţe sunt gustoase, arată foarte bine şi pot face senzaţie la orice petrecere. Vişinele sunt foarte importante, dar v-aş sfătui să nu fie foarte alcoolizate. În caz contrar se pierde gustul compoziţiei. Pe internet găsiţi mai multe variante ale acestei reţete, dar mie aceasta mi s-a părut cea mai bună. Ca alternativă, dacă nu vă plac nucile, puteţi folosi alune de pădure neprăjite sau migdale. Această reţetă este luată de pe www.ecuisine.ro.

Ingrediente:
250 g biscuiţi
100 g nuci măcinate
100 g unt
250 g zahăr
50 g cacao
120 ml lapte
esenţă de rom
vişine din alcool
nucă de cocos

Mod de preparare:
1. Pune biscuiţii într-o tavă, în cuptorul încins, și lasă-i câteva minute, până capătă o culoare aurie. Lasă-i să se răcorească, apoi trece-i prin mașina de tocat.
2. Pune pe foc untul cu zahărul, laptele și cacaua cernută (ca să nu se formeze cocoloașe). Lasă să dea într-un clocot, cât să se dizolve zahărul.
3. Într-un vas mai înalt, amestecă biscuiţii și nuca măcinată, apoi toarnă amestecul de cacao. Pune esenţă de rom, după gust, și amestecă bine, cât să obţii o compoziţie ușor de modelat.
4. Ia cu linguriţa din compoziţie și pune-o în căușul palmei. Turtește-o și bagă la mijloc o vișină cu alcool, scursă în pealabil într-o sită.
5. Formează mingiuţe și tăvălește-le prin nucă de cocos. Așeaza aceste bombe cu vişine pe un platou și dă-le la rece înainte de a le servi.

Poftă bună!