miercuri, 14 octombrie 2015

Risotto cu midii

Ingrediente:

350 gr orez

o ceapă

200 gr midii

200 ml vin alb

1 litru supă de legume

50 gr unt

oregano

nucşoară

mentă

busuioc

usturoi

parmezan

Se pune ceapa la călit până devine translucidă. Adăugăm şi usturoiul pisat. Urmează „la rând” orezul spălat. Eu am folosit un orez care poate fi găsit în orice magazin, cu bob… colosal J Când boabele de orez devin transparente le „înecăm” în vinul alb şi lăsăm la foc mediu. Când vinul a fost absorbit adăugăm treptat un litru de supă de legume, până când orezul se umflă şi lichidul scade. Atunci intervin minunatele midii. Le „aruncăm” în orez şi mai lăsăm puţin la foc. Le ajutăm să se împrietenească adăugând untul şi le parfumăm cu mirodeniile. Vă spun, menta are un rol foarte important în acest preparat, făcându-l greu de uitat.

Poftă bună!

Niciun comentariu: