sâmbătă, 28 aprilie 2012

Ce am mai gătit... Meringue Coconut Cupcakes

Când stai acasă şi te plictiseşti teribil, iar căderea Guvernului ţi-a distrus ziua precedentă (:D) îţi vin tot felul de idei. Eu am făcut cupcakes cu ce aveam prin casă.


Făină, praf de copt, unt topit, zahăr, ouă, nucă de cocos şi nişte ciocolată. Cum?

Am amestecat făina (nu ştiu exact câtă... vreo 300-350 gr.) cu praful de copt (o linguriţă şi jumătate) şi un praf de sare, am topit untul (vreo jumătate de pachet) şi, într-un vas am amestecat ouăle (vreo 3) cu zahărul (o căniţă de aprox. 230 gr.). peste crema de ouă am turnat untul topit, am pus esenţă de migdale şi nucă de cocos (aşa, la ochi :D). Minunatul amestec l-am turnat peste făina şi am omogenizat. Ca să fie, am mai pus nişte nucă de cocos :)) Am turnat în formele de hârtie şi am ascuns în aluat câte un năsturel de ciocolată. Apoi am băgat la cuptor, la foc mediu, până s-au rumenit şi au trecut "testul scobitorii“.

Dilema a fost... ce să pun deasupra? Am făcut bezea din 3 albuşuri, zahăr pudră şi lămâie. Şi, nu m-am abţinut, am adăugat şi nişte nucă de cocos (nu mă satur). Am amestecat spumă albusurile într-un castron "tapetat“ cu zeamă de lămâie. Am adăugat zahăr pudră (după gust), încă puţină zeamă de lămâie şi nişte nucă de cocos, cum am mai spus.

Am introdus la foc mic, la cuptor. Apoi am crescut focul puţin pentru a prinde bezeaua mea puţină "rumeneală“.

Enjoy!