miercuri, 28 martie 2012

Forever, forever, you'll stay in my heart and I will love you



Mirela Pârjol: „Am cea mai puternică familie din ţară“

Campioană naţională, balcanică, europeană şi mondială la skandenberg, Mirela Pârjol este una dintre cele mai puternice femei ale lumii. Pe lângă acest merit, se mai poate lăuda cu ceva: are cea mai „strong“ familie din România. Fiul, Paul (17 ani şi 130 kg) şi Mircea, soţul, au participat la Competiţia Strong Man şi au ocupat locuri fruntaşe. Se pare că nici cele două fete nu sunt departe de o carieră strălucită în lumea skandenberg-ului, ca mama. - Cum vă simţiţi ca mamă a unei asemenea familii? Fiul dumneavoastră, Paul, este la cei 17 un tânăr foarte puternic, iar soţul, Mircea este antrenor de haltere... Am o responsabilitate foarte mare, pentru că trebuie să am grijă de toţi. - Se antrenează şi fetele? Da, cea mică deja face skandenberg. A participat şi ea anul trecut la un concurs, organizat în Mamaia. Fetele mele au 12 ani şi jumătate şi 14 ani. Este alegerea lor, nu am impus nimănui să ne calce pe urme, nici măcar fiului. În general, fetele vor să arate bine, să fie slăbuţe. Fetele mele vor skandenberg. - Cum este viaţa pentru o femeie care practică un asemenea sport? Este foarte greu, pentru că trebuie să ai grijă de alimentaţie, iar pentru un concurs de talie mondială pregătirea începe cu o jumătate de an înainte de competiţie, pentru un cantonament special, antrenamente, alimentaţie specială. - Femeile nu au o pregătire aparte? Există puncte slabe? În general femeile sunt mai slabe. Dacă ştii cum să te antrenezi nu ai nici o problemă. Pentru o femeie este mai greu să se menţină pentru că intervine familia, rutina de zi cu zi. Bărbaţii pleacă de la antrenament, vin, îşi aruncă hainele peste tot... mâncarea trebuie să fie gata. - Cam cât se mănâncă în familia Pârjol? Foarte mult. În general când ne pregătim de concursuri se pune accent pe mâncarea proteică şi se mănâncă un kilogram de carne la o masă, ouă, brânză... - Cât timp vă ia să pregătiţi o masă? Să vă spun sincer... la noi o masă se face foarte rapid pentru că dispare foarte rapid. - Care este greutatea medie a familiei? Medie? În afară de cele mici? (râde) la asta nu m-am gândit. Să zicem... avem cam 500 de kilograme, cu toţii. Să zicem. Presupun că suntem şi cea mai grea familie din ţară. Bună ziua, Constanţa! - 17 iunie 2008

Mâncăm sănătos - ep. 6

Din nou pui, pentru că altfel nu se poate. Am cumpărat un pachet cu doi piepţi dezosaţi. Tocmai buni pentru două feluri de mâncare. Dintr-un piept al făcut friptură cu legume. La Dry Cooker. La început, recunosc, nu am avut deloc încredere în această tigaie, dar a început să îmi placă. Câteva picături de ulei de măsline şi treaba-i ca şi rezolvată. Ca garnitură am făcut legume, tot în tigaia mea minune: ciuperci, un dovlecel şi ardei roşu. O masă de seară excelentă! Din cel de-al doilea piept am gătit o mâncărică pentru prânz. Risotto cu pui şi busuioc. Reţeta originală este aceasta: http://www.cevabun.ro/risotto-cu-pui-rosii-si-busuioc/ Nu am respectat-o întocmai. Am gătit mai light, fără parmezan, fără zahăr, dar cu puţin vin alb :) Este o super mâncărică! Enjoy!