vineri, 12 martie 2010

song of the night

Katie Melua





Jurnalul Fericirii

Steindhardt N - Jurnalul Fericirii

Mihail Drumeş - Invitaţie la vals

Mihail Drumes - Invitatie la vals

quote of the day


Mă uit pe geam şi, în loc să văd peisajul, îmi apare el, multiplicat în mii de înfăţişări şi culori. Chipul lui izvorăşte mereu şi din fiinţa mea, unde se află culcuşul amintirilor noastre bune şi rele, şi retrăiesc fragmentar tot ceea ce a fost şi ceea ce are un farmec inedit, pentru că ştiu că de-acum n-o să mai fie nimic, de-acum începe neantul.

song of the day

Tara de Che Guevari


Jur că nu mai pot! Am obosit să-i văd pe toţi politicienii pozând în mari luptători şi, când le vine vremea, să ne demonstreze că au curajul unor găini.

Îmi aduc aminte că în şcoala generală, învăţătoarea ne spunea mereu „La plăcinte înainte, la război înapoi". De-a lungul vremii mi-au rămas spusele ei întipărite în minte mai ales atunci când alegeam calea cea uşoară în detrimentul celei grele, dar corecte, dar în special atunci când văd pe la TV-u' pe câte unu' cu caşcheta roşie pe cap, dând din şolduri sambaistic şi spunând... vorbe. Că aşa-i la noi: datul din gură este la rang de artă. Dacă ştii să vorbeşti, nici măcar nu trebuie să te osteneşti să faci, pentru că sigur ai convins o grămadă de oameni că eşti cel mai ce. Însă, trebuie să fim corecţi. Până acum, nu am avut decât un Che Guevara, un Al Capone, un James Bond, un dansator de samba, un Zorba, un Fidel. Unul singur, vă spun! Şi trebuie să recunosc faptul că nu-mi face plăcere să-i scriu numele. Aşa că, cel puţin de această dată îl vom denumi „cel al cărui nume nu trebuie rostit". Revenind, cel al cărui nume nu trebuie rostit era cel dintâi ostaş cu vorbă al ţării. Dacă cineva îl supăra, pac, pac... îl ciuruia din cuvinte. Dar, vedeţi voi... nimeni nu s-a născut de necopiat pe lumea asta. Şi cum cel al cărui nume nu trebuie rostit s-a apucat să se modeleze după chipul şi asemănarea unor mari personaje ale istoriei, în special revoluţionari, un PSD-ist şi un Liberal au găsit de cuviinţă să copieze acelaşi personaje. Sau pe copiatorul-şef?! Asta nu ne mai dăm seama. Evident, vorbesc despre noua căpetenie social-democrată, Victoraş (am auzit că-i place aşa) Ponta şi despre cea a PNL, Crin Antonescu, care au apărut miercuri seară, la emisiunea lui Victor (fără nici o urmă de alint) Ciutacu, pentru a-şi prezenta strategia de război cu tiranul de la Cotroceni. Şi ce l-am auzit spunând?! Că sunt ca Fidel Castro şi Che Guevara, precizând însă că deşi ei au coborât din munţi, „dictatorul" este încă la Palat şi nu a fugit. Citez din Ponta: „Dacă tot ziceţi că am fost rebeli, cred că suntem, sper ca domnul Antonescu să nu se supere, ca Fidel Castro şi Che Guevara, dar dictatorul încă n-a fugit, adică dictatorul e tot aici. Noi am coborât din munţi, dar dictatorul e încă la Palatul lui, aşa că lupta continuă (...) Dar şi ei s-au despărţit la un moment dat". La care Crinul i-a replicat: „Ăsta e năravul pesediştilor de ieri şi de azi, nu dau exemple cu Havel, cu alţi oameni, vin cu Castro şi cu Che Guevara...". Adică îi place şi nu prea. Dar, cu o ţară de Che Guevari şi Fideli Castro, „dictatorul" este tot acolo. Că a avut numai contracandidaţi combatanţi de seamă. Revoluţionari din gură.