joi, 17 decembrie 2009

La SNC se dansează pentru Centrul de plasament Agigea

Duminică, începând cu ora 19.00, la sala de spectacole a SNC, Salsa Friends & Family, împreună cu alţi invitaţi susţin spectacolul „Dansăm de Crăciun pentru tine“.

Evenimente de genul acesta au loc anul, în preajma sărbătorilor de iarnă şi sunt dedicate unei case de copii din Constanţa. Spectacolul de duminică este realizat pentru micuţii din Centrul de Plasament Agigea. Preţul unui bilet este 15 lei.

www.invatasalsa.ro

 

song of the day

Cine castiga batalia-n PD-L?

După ce au câştigat alegerile alături de Băsescu (sau poate că preşedintele le-a câştigat de unul singur), democrat-liberalii constănţeni s-au apucat să facă ce ştiu ei cel mai bine: să se certe.

Este adevărat că victoria constănţenilor la alegerile generale a fost una grandioasă. Într-un oraş, un judeţ... putem spune chiar o întreagă zonă guvernată de roşul pesediştilor lui Mazăre şi Constantinescu, Traian Băsescu a câştigat la scor întâlnirea de la mal de mare cu „prostănacul" echipei de... „aur" de la conducerea oraşului şi judeţului. Beţia victoriei s-a dus şi au început săpăturile. Mircea Banias, şeful organizaţiei judeţene şi-a adus brusc aminte că se poate duce victorios la centru pentru a cere diverse chestii celor de la conducerea partidului. Zis şi făcut. A stat Banias strâmb şi a gândit drept cum că în acest moment, Biroul Permanent Judeţean nu respectă statutul, având mai mulţi membri. Dar pe cine să dăm afară, a venit, firesc, întrebarea. Evident, pe lista celor buni de pus pe făraş s-au adunat, rând pe rând, contestatarii lui Mircică al nostru. Ba chiar şi cel care l-a adus în partidul pe care a ajuns să-l conducă, Laurenţiu Mironescu. Deja, povestea este perimată. Banias s-a dus şi s-a întors aşa cum a plecat: tot cu un BPJ format din 36 de persoane. Dar nu asta este important. Cine anume este beneficiarul gâlcevei din PD-L? Partidul, în mod clar nu. Pentru că şi aşa desele certuri din cadrul formaţiunii portocalii au creat un prejudiciu de imagine. Băsescu?! Nici atât. Dar cine? Răspunsul este evident: adversarul politic. În cazul nostru, nimeni altul decât Radu Mazăre. Primarul PSD care a zis că bagă „capu` la cutie". Numai că ştim din bătrâni că mutu'... are o treabă cu pământu", nicidecum cel care vorbeşte mult. Aşa că, bănuiesc eu că Mazăre a băgat capu' la cutie pentru a acţiona. Cum? Destabilizând concurenţa. Că doar alegeri vor mai fi. Are pârghiile necesare? Normal. Nu cumva chiar stimabilul domn Mircea Banias îl tolerează pe exclusul Dănuţ Moisoiu în Consiliul Local? Consilier despre care se ştie că are o relaţie strălucită cu „echipa" Mazăre. Nu face diferenţe politice, Moisoiu al nostru, se înfrăţeşte cu frăţiorii roşiori de n-are treabă. Iar acest aspect a fost discutat de prea multe ori. Cred că nimeni nu mai are vreun dubiu. Doar că, fără nicio grijă, Moisoiu vine la şedinţe, fumează din greu şi ţine locul cald pentru vreun PD-L-ist. Pentru atunci când s-o hotărî Banias să-şi facă treaba. Apoi, mai este vorba şi de directorii de instituţii, puşi pe funcţie de PSD şi lăsaţi în pace de către aceeaşi organizaţie condusă de Banias. Păi de ce să punem oamenii noştri când putem să îi tolerăm pe-ai lor?! Strălucită strategie, n-am ce zice. Exemple ar mai fi, dar cu siguranţă se vor găsi binevoitori să ne explice cum se spală o mâna pe alta în politica locală. Şi poate ne spune şi conducerea organizaţiei locale cine iese învingător din gâlceava PD-L-ului cu el însuşi.