duminică, 26 iulie 2009

Timpul lăcrimează...

Ion "Sparrow“ Iliescu ?!



PS: Acesta nu este ACEL Ion Iliescu. Este doar un locatar al Cimitirului Central...

Scrieri vechi - Moartea stranie a contracandidatilor lui Mazare

Liberalii Petrache Trandafir si Gabriel Caciuloiu au indoliat PNL-ul pe 7 ianuarie 1999, respectiv 8 ianuarie 2006 * Ambii se anuntau a fi seriosi candidati pentru postul de primar al Constantei, cotati cu mari sanse pentru a ocupa fotoliul mult ravnit de Radu Mazare


Doua morti care au avut loc in imprejurari stupide si suspecte au zguduit, in 1999 si 2006, Constanta. Ciudat este si faptul ca ambii "actori" ai spectacolului morbid al mortii au decedat in preajma sarbatorii Sfantului Ion. In seara de 7 ianuarie 1998, viceprimarul de atunci, Petrache Trandafir, si-a pierdut viata in apele inghetate ale Dunarii, pe canalul Frantuzu, din apropiere de Uzlina. Barca de tip Brates, in care politicianul se afla impreuna cu Cornel Gaina, Nicolae Mihai, patronul si directorul Complexului Victoria din Mamaia, si Cristian Darie, directorul societatii General Auto, s-a lovit de un arbust care plutea si s-a dezechilibrat. Dintre cei patru, numai Trandafir si-a pierdut viata. In anul acela, ar fi implinit 50 de ani si urma sa candideze pentru postul de primar, la alegerile din 2000. Necropsia a aratat faptul ca liberalul s-a inecat si ca alcoolemia sa era de 0,3 la mie. Martorii au spus ca Petrache Trandafir s-a luptat cu apele pentru s-si salva viata, insa imbracamintea prea groasa i-a fost fatala. Expertiza tehnica ceruta de procuratura tulceana a relevat ca tragicul accident s-a produs din cauza faptului ca, cablul care facea legatura intre motorul si carma barcii fusese rupt si innadit. Cei patru amatori de pescuit nu stiau acest amanunt, deoarece barca fusese inchiriata de la un prieten comun, Hristu Cazacu. 

Innaditura cu ghinion 
Ancheta a aratat ca cei doi care conduceau ambarcatiunea, Nicolae Mihai si Cristian Darie, nu s-au facut vinovati de incident si s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Petrache Trandafir, Nicolae Mihai si Cristian Darie se aflau in Delta, la vanatoare de gaste salbatice la invitatia lui Cornel Gaina, presedintele Simpaturism si proprietarul complexului turistic Cormoranul, din Uzlina. Cei trei constanteni au fost cazati de prietenul lor, Gaina. Au baut impreuna niste coniac si, in jurul orei 16.30, au plecat impreuna pe canalul Frantuzu, la vanatoare. Ziarele care au relatat evenimentul notau ca "atunci cand innaditura a cedat, timona a inceput sa se invarta in gol, lucru sesizat de Gaina. Vanatorii au hotarat, de comun acord, sa se intoarca la complex chiar si fara instalatie de guvernare, navigand usor pe langa mal. La motor au trecut Nicolae Mihai si Cornel Gaina. La un moment dat, elicea a lovit un obiect, barca s-a oprit brusc si a inceput sa ia apa la pupa, iar cei patru au cazut in canal". In locul in care Trandafir s-a inecat, apa Dunarii avea adancime de numai un metru si jumatate. Trupul sau a fost gasit, dupa cateva zile, de un scafandru al firmei Onacva. Presa vremii arata ca, la slujba de inmormantare a viceprimarului, care a avut loc la Catedrala si a fost oficiata de regretatul IPS Lucian, au participat mii de constanteni. Era iubit si placut de oameni. In mod clar, putea deveni primarul orasului. Viceprimar in locul lui Trandafir a fost ales, dupa al treilea tur de scrutin, taranistul Anghel Panait. Acesta fusese propus pentru a ocupa functia, de colegul sau de partid, Tudorel Chesoi. 

Sarbatoare urmata de lacrimi 
Si Gabriel Caciuloiu si-a gasit sfarsitul dramatic. Masina in care se afla presedintele Organizatiei Municipale Constanta a Partidului National Liberal, impreuna cu sotia sa, a fost spulberata, pe DN 2A, la kilometrul 204+15, in jurul orelor 03.00, pe 8 ianuarie 2006. Se intorcea de la o petrecere de Sfantul Ion. Potrivit anchetatorilor, un Mercedes, proprietatea bucuresteanului a dus la intreaga tragedie. Marius Iordache ii vanduse masina, fara forme legale, lui Louis Ovidiu Adrian Cretu, aflat in noaptea accidentului la volanul Mercedesului. Autoturismul condus de Cretu se deplasa din directia Ovidiu catre Constanta, pe prima banda a arterei rutiere. Incercand sa evite un grup de pietoni, conducatorul Mercedesului a tras brusc de volan, a intrat pe banda a doua si s-a izbit de un autoturism marca Citroen. La randul sau, soferul Citroenului, Stefanita Daniel Ion, a intrat pe contrasens si s-a izbit in plin de un autoturism Toyota Land Cruiser, la volanul caruia se afla Andreea Caciuloiu, sotia liderului PNL Constanta. In urma accidentului, Gabriel Caciuloiu, de 39 de ani, a murit pe loc. Ovidiu Adrian Cretu, soferul Mecedesului, a parasit locul accidentului, insa a fost prins, la cateva ore de la producerea tragicului eveniment. Avea permisul de conducere suspendat din 2000 si, initial, a negat comiterea faptei, sustinand ca, la volanul masinii, se afla in acel moment sotia sa. Vinovatul a fost inchis sub acuzatia de ucidere din culpa, conducere fara permis pe drumurile publice si sub influenta bauturilor alcoolice, dar si de parasirea locului accidentului. In luna februarie a acestui an, Ovidiu Adrian Cretu a fost eliberat provizoriu sub control judiciar. 

Candidat in 2008 
Gabriel Caciuloiu s-a nascut la 27 ianuarie 1966. La 39 de ani, varsta la care si-a gasit sfarsitul, era un prosper om de afaceri, un tata iubitor si un politician cu o ascensiune exploziva. Absolvent al Institutului de Marina Comerciala "Mircea cel Batran", Caciuloiu a renuntat la mare si a incercat sa vina in sprijinul constantenilor prin activitati politice si campanii umanitare. A intrat in Partidul National Liberal pe 27 ianuarie 2004, iar, intr-un an, a devenit presedintele organizatiei municipale a liberalilor locali. In demersurile sale, liderul liberalilor a incercat sa sustina persoanele defavorizate. Prin intermediul echipei de consilieri locali ai partidului, intentiona sa sprijine in fata autoritatilor locale proiectele privind persoanele cu dizabilitati. "Si persoanele cu handicap trebuie sa traiasca decent si normal, la fel ca toti ceilalti cetateni ai municipiului", afirma liberalul Caciuloiu, cu putin timp inainte de a-si gasi sfarsitul. In alta ordine de idei, in calitate de presedintele al organizatiei municipale s-a aratat nemultumit ca administratia locala "a ratat mai multe proiecte care s-ar fi realizat din fonduri externe". Printre initiativele sale se numara si proiectul privind monitorizarea administratiei publice. De asemenea, tanarul liberal a coordonat campania de ajutorare a sinistratilor din Tuzla. Gabriel Caciuloiu urma sa candideze la alegerile pentru functia de primar al municipiului Constanta, din 2008.

http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/ancheta/moartea-stranie-a-contracandidatilor-lui-mazare.html