joi, 14 mai 2009

moments




Blondă de 19 ani, parteneră de distracţie pentru Mazăre şi Stan


„Dar vii şi tu diseară, nu? Hai, că ieşim în oraş!“, i-a spus suav o tânără blondă viceprimarului Gabi Stan, la show-ul auto din Mamaia.
PSD-istul i-a zâmbit şi i-a promis că va veni la întâlnire. Şi nu s-a sfiit să-şi lipească buzele de obrazul tinerei şi să o pupe cu patos. Cu un zâmbet chinuit pe faţă, blonda a acceptat tandreţea viceprimarului. Mai ales că, din câte se poate observa, nu este o străină grupului în care se distrează primarul Radu Mazăre şi viceprimarul Gabi Stan. În plimbarea lui printre maşinile expuse la show-ul auto, tânăra a fost salutată şi a discutat câteva minute bune chiar cu Mazăre. Ba chiar şi primarul a sărutat-o pe obraz, arătând că o ştie bine şi îi poartă o afecţiune deosebită. Tânăra blondă se numeşte Elena Voinea şi are 19 ani. La evenimentul pus în scenă de Power Marine a fost hostess pentru o marcă de automobile. „Este prima dată când fac acest lucru. O prietenă are o agenţie de modele şi a trimis o poză de-a mea la organizatori şi am fost aleasă“, a declarat Elena.

Mazăre a văzut limuzine pentru „cetăţeni care au amante mai tinere“


Autoshow-ul organizat de firma Power Marine şi-a deschis, ieri, porţile în prezenţa primarului Radu Mazăre şi a adjunctului său, Gabi Stan.

Evenimentul oferă tot ce le este mai drag bărbaţilor în general, dar şi celor doi politicieni, în special: maşini puternice şi femei frumoase. După ce a ţinut un speech introductiv, în care a invitat constănţenii să vină să vadă „maşinile teribil de frumoase şi fetele şi mai teribil de frumoase“ şi i-a îndemnat să se bucure atât de automobile, cât şi de reprezentantele sexului frumos (?!), Mazăre s-a plimbat printre exponate. Prima maşină pe care edilul a încercat-o a fost un BMW seria 7, decapotabil, de altfel cel mai scump autoturism expus - 131.264 euro. Evident, Radu Mazăre a făcut opriri în mai multe maşini, despre care a discutat îndelung cu „alaiul“ său format, printre alţii, din Gabi Stan, Ionuţ Barbu - şeful de la Power Marine, şi bodyguarzi. Se pare că maşina care l-a impresionat cel mai mult pe şeful administraţiei publice locale a fost un Land Rover Defender, alături de care a petrecut minute bune. Însă a recunoscut că achiziţionarea unui nou autoturism nu se află în planurile sale imediate pentru că „am destule maşini şi deocamdată nu-mi mai cumpăr“.

Pupici pentru a combate frigul

Mazăre a declarat zâmbitor că maşinile scumpe expuse la show-ul auto sunt interesante în special pentru „cetăţeni care au amante mai tinere“, făcând aluzie la faptul că un bărbat ca el nu agaţă cu ajutorul maşinii. Poate tocmai din această cauză preferă „doamnele“ mai în vârstă, pe patru roţi. În timpul plimbării, Mazăre, Stan şi Barbu şi-au dat sfaturi financiare... de criză. „Nu mai este bun leasing-ul. Închiriezi o maşină pe firmă şi îţi deduci cheltuiala“, i-a învăţat Ionuţ Barbu pe primar şi pe vicele său. Din păcate, dealerii au plătit bani buni, în perioadă de criză, pentru a expune într-o Mamaie goală, fără turişti, pe o vreme ploioasă care te îndeamnă la somn, nicidecum la cumpărat maşini. Însă Ionuţ Barbu de la Power Marine a ţinut să se laude: „Dacă Bucureştiul nu şi-a mai permis să facă auto show anul acesta, dealerii au făcut eforturi financiare mari şi am reuşit să ţinem cea de-a doua ediţie a evenimentului de la Constanţa“. Frigul nu i-a afectat doar pe vânzătorii de maşini, ci mai ales pe fetele angajate să „facă frumos“ pe lângă bolizi. Domnişoarele îmbrăcate sumar dârdâiau din toate încheieturile. Numai câte un pupic de la Mazăre sau de la Gabi Stan a reuşit să le mai încălzească.

Mamaia, vândută „la cheie“

Sezonul este abia la început. Autorităţi, hotelieri, ministeriabili, cârciumari şi mici comercianţi, cu toţii aşteaptă nerăbdători să intre „în pâine“. Şi probabil vor avea succes.

Un lucru este foarte clar: criza a afectat şi turismul. Nu chiar atât de grav pe cât se aştepta toată lumea, însă nici nu a trecut neobservată. Dar, dacă putem deplânge soarta cuiva, ne-am găsit subiectele perfecte: cei care au investit în imobiliare în staţiunea Mamaia. De-a lungul malului Lacului Siutghiol au răsărit, mai ales în ultimii ani, numeroase vile mai mici sau mai mari. Mai serioase sau mai colorate, mai „preţioase“ sau nu, cu patroni cu nume sonore sau cu proprietari „no name“, dar foarte potenţi din punct de vedere financiar. În orice caz, putem fi siguri că mai toţi au o legătură, mai strânsă sau nu, cu primarul Radu Mazăre. Că doar pe cine să laşi să-şi facă vile în buricul staţiunii Mamaia? În cine să ai încredere că o să investească, o să aducă turişti, cumpărători sau „sezonişti“, dacă nu în cei apropiaţi ţie?! În această ordine de idei, dacă luăm la puricat clădirile de pe malul ghiolului, vom vedea două aspecte: terenurile au fost retrocedate (da, da, este vorba despre celebrul dosar al DNA-ului) şi proprietarii se leagă de numele lui Mazăre. Ca un făcut. Dar poate asta nu mai contează atât de tare în plină recesiune. După cum spuneam, acum, la început de sezon, întreaga Mamaie este... „la cheie“. Construcţiile noi, unele chiar nefinalizate, poartă pe pereţii exteriori bannere imense prin care proprietarii anunţă că vând la cheie apartamente, garsoniere spaţioase şi alte spaţii de locuit. Că doar, na, reclama este sufletul comerţului. Problema este că marii afacerişti de la piciorul broaştei de pe Siutghiol rămân acum cu... sufletul în rai şi atât. Pentru că nimeni nu se mai încumetă să-şi ia case scumpe pe timp de criză. Nici măcar prietenul Costică (Zelcă), cel cu care edilul se mai distrează din când în când, nu a reuşit să-şi vândă Summer Land-ul. La naiba! Şi câte speranţe îşi pusese în proiectul ăla. Singurul cu adevărat realist a fost senatorul Nicolae Moga, patronul complexului rezidenţial Maria Regia, din Mamaia Nord: „Până trece criza, nici nu mă chinui să vând“. Parol, nici nu merită! Dar, spuneţi acum dacă nu vi se rupe inima. Cum să treacă toţi prietenii lui Radu prin calvarul recesiunii economice şi prin prăbuşirea neaşteptată a pieţei imobiliare. Ce dacă până acum specula era la rang de lege? Ce dacă fraiereau oamenii şi luau preţuri exorbitante pe construcţii care, la câţiva ani de la darea în folosinţă, încep să se surpe?! Ce dacă investiţia a fost scutită de preţul terenului sau va fi iertată de la plata taxelor şi impozitelor (nu afirm, fac o presupunere). Orice este posibil. Dar cel puţin ceva este clar: am ajuns să vindem întreaga Mamaia. La cheie.