joi, 12 februarie 2009

song of the night...

Mazăre, Mihaiu şi laba

Prin Nicolae Nemirschi, bucureşteanul Radu Mazăre a făcut în aşa fel încât l-a demis pe constănţeanul Liviu Mihaiu de la conducerea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

„Sunt un om pricopsit“, se mândrea Mihaiu, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un interviu acordat colegilor de la Adevărul. Povestea cum l-a cunoscut pe Radu al nostru prin anii ’90, atunci când viitorul edil a călcat pragul redacţiei Academiei Caţavencu şi a staţionat pe acolo timp de câteva luni. Şi Mazăre este pricopsit, poate chiar mai mult decât caţavencul Liviu. Numai că acum au avut ceva de împărţit... ca între pricopsiţi. Şi anume Delta Dunării. Că o fi bine sau că o fi rău, cine ştie? Numai că, după ce l-au hulit pe Liviu că ar aduce Vântu de schimbare pe braţele Deltei, acum îl vor suspecta pe Răducu. Vor spune oare că a pus laba pe rezervaţie? „Un titlu de mahala: «Vîntu a pus laba pe Deltă». Deci eu eram «laba» şi Vântu a pus-o pe ea, pe «labă», în Deltă. Mi s-a părut incredibil... Nu că nu mă aşteptam să fiu atacat, în niciun caz! Ştiu foarte bine cât de antropofag este acest popor, dar să aud asemenea lucruri după ce cinci ani m-am luptat pentru Asociaţia «Salvaţi Dunărea şi Delta» şi am schimbat o groază de mentalităţi, am inventat campaniile cu vedete, adică după cinci ani de activism - lasă jurnalistul de la Caţavencu şi Guerrilla! -, să citeşti un titlu despre tine care sună aşa e şocant. Asta chiar dacă ştii că vine dintr-un loc în care anumite principii jurnalistice nu contează“. Aşa se plângea în Adevărul fostul guvernator. Şi, cu Nemirschi la şefia Mediului, este posibil ca Grigore Baboianu, care a ajuns şeful deltei sub tutela PSD Tulcea, va fi, fără doar şi poate, tot omul lui Mazăre. Deocamdată, misterul planează deasupra mai multor aspecte din Deltă. Însă nu pentru foarte mult timp, probabil. Şi atunci să vedeţi show: idei măreţe, telegondole, insuliţe în formă de lalea sau de sirenă, orăşel lacustru în mijlocul rezervaţiei. Să vedem atunci cum va fi. Când Delta va trece de la „activistul ecologist“ la cel care a avut mereu probleme cu Mediul, Radu Mazăre. Interesantă turnură a problemei. Tot Mihaiu ne dă şi rezolvarea problemei: „«Caţavencu» a fost unul dintre ziarele care nu l-au ocolit pe Radu Mazăre şi nici nu cred că or să-l ocolească, dar ştiu care sunt obsesiile sale administative. Pentru şoseaua de coastă, rezervaţia şi-a dat deja acordul, dar tot ce ţine de patrimoniu, de natural, de ecofondul biodiversităţii Deltei este nenegociabil din punctul meu de vedere.
Oricum, Delta are o povară industrială de vreo 306.000 de hectare, declarate «zonă economică», din 580.000 de hectare. E inadmisibil!“. Voila de vezi!