miercuri, 7 ianuarie 2009

Nicusor - Cal de foc, Mazare - Maimuta, Culetu - Capra


Calendarul chinezesc ne oferă o altă viziune asupra lumii politice locale


Născut pe 5 iulie 1968, edilul Radu Mazare este Maimuţă de pământ. De altfel, nu este singurul PSD-ist din acest semn zodiacal. Tot Maimuţe sunt şi deputatele social-democrate Antonella Marinescu (născută pe 22.02.1968) şi Cristina Dumitrache (1.12.1981), dar şi primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, care a văzut lumina zilei pe 19.02.1968. Însă, între cei patru pesedişti există şi diferenţe. Maimuţele roşii au elemente diferite care să le însoţească zodia. Astfel, dacă primarul Mazăre, Antonella şi Brăiloiu sunt maimuţe de pământ, Cristina Dumitrache este Maimuţă de metal. Fraţii edilului, născuţi pe 2 ianuarie 1972, sunt Mistreţi de metal, iar preşedintele CJC şi apropiat al familiei Mazăre, Nicuşor Constantinescu (29.10.1966), este Cal de foc.


Cabinetele 2 ocupate de Mistreţi


Constanţa a avut viceprimari doi Mistreţi de pământ. Şi asta pentru că atât Gabi Stan, cât şi Nicolae Nemirschi, fost vice, proaspăt numit la conducerea Ministerului Mediului, împart acelaşi semn în zodiacul chinezesc. Stan a văzut lumina zilei pe 10.12.1971, iar proaspătul membru al Guvernului, condus de Emil Boc, pe 9.03.1959. Prefectul este Capră. Şi nu una oarecare, ci de lemn. Dănuţ Culeţu s-a născut pe 16.09.1955 şi în zodiacul european este Fecioară.

Moga - Dragon


Proaspeţii parlamentari de Constanţa nu se potrivesc la zodiile chinezeşti. Deputatul Maria Stavrositu (22.10.1973) este Bivol de apă, senatorul Nicolae Moga (25.10.1952) este Dragon de apă, Mircea Banias (6.03.1966) este Cal de foc, iar Manuela Mitrea (28.11.1963) este Iepure de apă. De altfel, soţia lui Miron Mitrea este singurul politician-Iepure din peisajul local.
Mitroi - Capră de foc
Nici primarii nu se lasă mai prejos şi întregesc zodiacul politicii constănţene. Spre exemplu, primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, este Capră de foc. Democrat-liberalul este născut pe 21 martie 1967. În acelaşi an a văzut lumina zilei şi primarul Năvodariului, Nicolae Matei. Aniversat pe 3 august, Leu de fel, Mateiul de Năvodari este tot Capră de foc pentru chinezi. Primarul de fier al comunei Cumpăna, Mariana Gâju, este Şobolan de metal. Născută pe 26 martie 1960, primăriţa social-democrată este, în zodiacul european, Berbec.
Nativul din zodia Maimuţă - vesel, simpatic şi foarte sociabil
Nativul Maimuţă este plin de energie şi foarte activ, mereu în mişcare. Fiind înzestrat cu inteligenţă şi inventivitate, are mari şanse de reuşită în orice domeniu, mai ales că ştie să se mobilizeze atunci când este în interesul lui. Se implică în tot ce face şi devine repede indispensabil celor din jur, care ajung să îl preţuiască şi să îi tolereze micile defecte.

Maimuţa, ageră şi realistă


Site-ul http://www.horoscop-chinezesc.ro/ ne spune că nativul din zodia Maimuţei poate fi un profesionist de clasă şi un adversar redutabil. Are o cultură bogată şi o minte ascuţită, care îl ajută să gândească mereu cu câteva mutări în avans, ca un mare strateg. Se bazează pe logică, dar şi pe inventivitate şi ingeniozitate, care îi inspiră idei şi metode originale.Principalele calităţi ale nativului Maimuţă sunt agerimea de spirit şi realismul. Aceste calităţi, împreună cu intuiţia, îl ajută să descopere uşor slăbiciunile adversarilor şi cauzele problemelor cu care se confruntă.Defectele cele mai frecvente la nativul din zodia Maimuţă sunt îngâmfarea, egoismul, invidia, orgoliul exagerat. Nativul Maimuţă nu ezită să mintă şi să înşele în interesul lui. „Atenţie: dintre toate zodiile, cei mai mulţi escroci provin din zodia Maimuţă!", precizează site-ul amintit.

Mistreţul, tipul cavalerului galant


Despre nativul din zodia Mistreţ, http://www.horoscop-chinezesc.ro/ spune că este o persoană foarte sinceră şi onestă. Reprezintă tipul cavalerului galant, loial şi elegant. Este omul pe care te poţi baza în orice împrejurare. Pentru că este energic şi degajă optimism, Mistreţul reuşeşte mereu să ridice moralul celor din jur. Din păcate, Mistreţul are tendinţa să îşi neglijeze înfăţişarea, iar simplitatea şi naturaleţea sa înnăscute se pot transforma în grosolănie şi superficialitate. De asemenea, este o fire superstiţioasă şi înclinată spre ocultism. Alte defecte ale Mistreţului sunt îngâmfarea şi risipa.

Capra preferă lucrurile fine şi scumpe


Nativul din zodia Capră este emotiv şi capricios, dar foarte agreabil, mai ales când îşi propune să intre în graţiile cuiva. Este elegant, rafinat şi are un simţ artistic deosebit. Nu-şi doreşte decât să se afle în centrul atenţiei şi să fie lăudat. Sincer, sensibil, blând şi adesea timid, lasă mereu impresia că are nevoie să fie protejat de cei puternici. „Este generos cu banii şi cu timpul lui şi are tendinţa să le risipească pe ambele. Nu ştie să se organizeze şi nu prea are capacitatea de a se mobiliza în situaţii dificile, când tinde mai degrabă să se dea bătut", notează http://www.horoscop-chinezesc.ro/. Foarte curat şi îngrijit, nativul Capră preferă lucrurile fine şi scumpe, care îi satisfac gusturile rafinate şi dragostea pentru frumos.

Calul ia decizii într-o fracţiune de secundă


Nativul din zodia Cal este amabil, simpatic, vesel, vorbăreţ şi pragmatic. Plin de energie, se dovedeşte adeseori impetuos şi nerăbdător, mereu în alertă. Ia decizii într-o fracţiune de secundă şi se apucă de treabă la fel de rapid. De-a lungul vieţii, tinde să acumuleze valori materiale care să îi dea senzaţia de siguranţă. http://www.horoscop-chinezesc.ro/ descrie Calul ca fiind muncitor şi cumpătat, isteţ şi descurcăreţ. Este foarte inventiv, dar şi răbdător şi consecvent. Îşi cunoaşte valoarea şi posibilităţile şi are mare încredere în forţele proprii. Este nonconformist şi destul de inconsecvent. Adesea, este un aventurier cu sânge rece, care respectă numai regulile care îi convin. De asemenea, nu suportă constrângerile şi criticile. În societate, nativul din zodia Cal se simte în elementul lui. În general, se pricepe să lucreze cu oamenii şi stie să se facă agreat. Principalele defecte ale Calului sunt încăpăţânarea şi imprudenţa. Uneori poate fi distrat şi uituc.

Bivolul evită să îşi asume riscuri inutile


Nativul din zodia Bivol este blând, liniştit şi rezervat. Nu este un mare vorbăreţ şi preferă singurătatea, evitând companiile zgomotoase.Foarte muncitor şi tenace, Bivolul îşi urmăreşte interesele cu perseverenţă, dar are grijă să nu îi lezeze pe cei din jur. Bivolul evită să îşi asume riscuri inutile şi preferă întotdeauna siguranţa şi stabilitatea. Din acest motiv, la locul de muncă se afirmă întotdeauna ca un om de nădejde. Este respectat şi admirat pentru fermitate, corectitudine şi echilibru. În general, nativul din zodia Bivol este genul de om care tace şi face, iar atunci când vorbeşte poate fi foarte convingător şi inspiră o încredere totală.

Dragonul este brutal de sincer


Nativul din zodia Dragon este impetuos şi tenace. Este plin de energie şi mereu activ. Dragonul este sincer şi nu concepe să meargă pe ocolite. Nu suportă meschinăria, bârfa sau minciuna. Pe de altă parte, este brutal de sincer şi îi cam lipseşte tactul şi uneori chiar politeţea elementară. Este aprig din fire şi nu se poate controla atunci când este furios. Principalele defecte ale nativului din zodia Dragon sunt aroganţa, irascibilitatea şi încăpăţânarea. Uneori poate fi credul şi uşor influenţabil.

Şobolanul ascunde o agitaţie continuă


Nativul din zodia Şobolan are mult farmec şi este agreat oriunde se duce. Are o prezenţă energică, este carismatic şi sociabil, calităţi care îl fac să fie o personalitate captivantă şi interesantă. La prima vedere, Şobolanul poate părea liniştit şi calm, dar sub aceste aparenţe se ascunde o agitaţie continuă. În general, îi place să fie sincer şi onest. La nevoie, nu ezită să se folosească de minciuni, pe care le inventează prompt. Nativul din zodia Şobolan este harnic şi muncitor şi are o minte foarte ageră, care îl ajută să speculeze cele mai bune ocazii în drumul către realizarea numeroaselor sale ambiţii. Este adesea zgârcit şi lacom. Este şi foarte pretenţios, chiar cârcotaş. Are mereu ceva de criticat la ceilalţi, aducându-i la exasperare.

Iepurele, egoist şi oportunist


Nativul din zodia Iepure este o persoană discretă şi interiorizată. Cu greu poţi descifra ce simte cu adevărat pentru o anumită persoană sau situaţie. Iepurele are mult tact şi este un excelent diplomat. Nativul din zodia Iepure are tabieturi şi nu suportă să fie deranjat sau intrerupt. În general, este foarte conştiincios şi meticulos. Iepurele are şi un simţ practic foarte bine dezvoltat, mai ales în domeniul comerţului. Nativul din zodia Iepure este mai degrabă egoist şi oportunist şi nu îi lipseşte viclenia. Din fericire pentru el, norocul îl ajută adesea.

Buddha şi cele 12 animale


Calendarul chinezesc constituie cea mai veche înregistrare cronologică din istorie, datând din 2637 î.Hr., când împăratul Huang Ti a introdus primul ciclu din zodiacul chinezesc. Ca şi calendarul occidental, calendarul chinezesc este un calendar anual, al cărui început se bazează pe ciclurile Lunii. Prin urmare, începutul fiecărui an chinezesc poate avea loc într-un interval mai larg, între sfârşitul lui ianuarie şi jumătatea lui februarie. Un ciclu complet durează 60 ani şi este compus din 5 cicluri de câte 12 ani. În calendarul chinezesc, fiecare dintre cei 12 ani ai unui ciclu poartă numele unui animal. Legenda spune că Buddha le-a chemat la el pe toate animalele înainte să părăsească această lume. Numai 12 animale au venit să îşi ia rămas bun, iar el le-a răsplătit dând numele lor câte unui an chinezesc, în ordinea sosirii lor. În tradiţia chineză, animalul care guvernează anul în care se naşte un om are o influenţă puternică asupra personalităţii omului respectiv. Se spune că este „animalul care se ascunde în adâncul sufletului". Fiecărui semn îi corespunde, de asemenea, pe rând, câte un element din cele cinci teoretizate de către chinezi, anume: Metalul, Apa, Lemnul, Focul şi Pământul - fiecare dintre ele intervenind diferit în conturarea profilului unei persoane oarecare. Fiecare element revine în calendarul chinezesc o data la 60 de ani, iar fiecare semn zodiacal o data la 12 ani