miercuri, 4 iunie 2008

Cum pot avea victimele agresiunii o zi internationala?????


Mie mi se pare incredibil! s-a ajuns până la asta??? cum poţi pune la cale o zi internaţională a copiilor agresaţi? şi asta la doar câteva zile după 1 iunie???

aşa arată comunicatul de la Poliţie:


ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPIILOR INOCENŢI - VICTIME ALE AGRESIUNILOR



Cu ocazia „Zilei internaţionale a copiilor inocenţi victime ale agresiunii” marcată în ziua de 04 iunie 2008, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa doreşte să ofere o serie de recomandări preventive tuturor părinţilor.
S-a constat faptul că factorii primordiali în accentuarea manifestărilor antisociale ale minorilor, îi constituie lipsa comunicării dintre părinţi şi copii, abandonul şcolar, precum şi experienţă redusă de viaţă a copiilor.
Astfel, pentru prevenirea creşterii infracţionalităţii în rândul minorilor recomandăm părinţilor să acorde o atenţie sporită preocupărilor copiilor din timpul liber, să le cunoască prietenii şi să se intereseze în mod constant de situaţia şcolară a acestora.
În acest sens vă recomandăm :
Ø Supravegheaţi copilul şi interesaţi-vă de locurile de joacă ale acestuia!
Ø Sfătuiţi-l să nu vorbească cu persoane necunoscute pe stradă, să nu accepte daruri sau dulciuri şi să nu intre niciodată în autoturismul unui necunoscut!
Ø De asemenea, încurajaţi-l să vă spună dacă a fost acostat de persoane necunoscute sau dacă i-au fost oferite cadouri!
Ø Îndemnaţi-l să se joace cu prietenii, să nu se aventureze de unul singur departe de locuinţă, să cunoască modalitatea de apelare a numărului de urgenţă, să cunoască numărul de telefon de acasă, să nu se joace în apropierea canalelor, a liniilor de cale ferată, pe şantierele de construcţii, case sau sedii părăsite ori străzi cu trafic intens.

Fiţi prietenul copilului dumneavostră!
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

:)

„Până la moarte, cu Radu până la moarte!“


La aflarea rezultatelor scrutinului de duminică mi-am imaginat hoardele de constănţeni urlând să-şi spargă plămânii: „Până la moarte, cu Radu până la moarte, pâââână la moarte, cu Radu până la moarteee!!!“.

Ce suntem noi? Alegători sau galerie? Eu una chiar nu mai fac diferenţa între cele două noţiuni. S-a văzut foarte clar că cetăţenii de p-aici au ales să-şi ducă la îndeplinire menirea civică într-un fel ce ne aduce aminte de tifosi ce se deplasează înspre stadion. Fularele şi steagurile le mai lipseau. În schimb, râuri, râuri, ne-am îndreptat către urne cu un singur scop: să ne votăm echipa favorită. Nu vi se pare că Liga I a lui Mitică se aseamănă cu alegerile locale de anul ăsta? Pai să comparăm: în fotbal găsim finanţatori cu o moralitate îndoielnică. În politica locală şi nu numai, dăm peste grupuri de interese. Aşa că, putem pune cu uşurinţă semnul =. Să trecem mai departe: candidaţii au fost ca un fel de vedete ale echipei. Adică, pe Mazăre îl putem compara cu Mutu, spre exemplu. Numai că edilul nostru nu are reality show. Însă, apariţiile în presa de scandal au fost aproape zilnice. Deci nu-i nici o diferenţă, practic. Vedeta, fotbalist sau candidat, târâie după ea întreaga echipă. Cam aşa şi la noi. Este adevărat, au existat şi sceptici. Cum unii văd talentul lui Adi Mutu, însă, nu pot trece peste episodul prăfuit de droguri din trecutul lui, aşa vedeau şi neîncrezătorii numai defectele, nicidecum şansele reale ale lui Radu Mazăre. Completate, evident, de succesul echipei lui. Oricum, situaţia nu mai poate fi schimbată. Următorii ani ne sunt vopsiţi în roşu. Şi, revenind la comparaţia dintre fotbal şi politică, pesediştii ar fi putut lejer să-şi pună slogan de campanie „Faceţi loc, trec câinii roşii!“. Urmează să vedem care-i treaba cu scăderile de formă.