miercuri, 23 aprilie 2008

Lui Mazăre i s-a rupt... şi i s-a cusut la loc





Lume, lume! iubitul nostru primar este în mare suferinţă. s-a operat omu` de hernie inghinală. şi a apărut astăzi în conferinţă d epresă ca să-şi povestească, printre altele, oful. şi a explicat el presei cum de a ajuns la cuţit ca mielul în prag de Paşte. "Merg bătrâneşte . Asta mă doare cel mai tare. Mi s-a spus o lună să nu fac efort. După două luni chiar nu mai am nici o problemă. Puteam să mai stau aşa şi cu hernia, dar nu e bine să stai. La un efort foarte mare mi s-a rupt... Maţele sunt ţinute de o pieliţă, care se cheamă prapur şi ăla s-a crăpat aşa puţin şi când încordam abdomenul, doar când îl încordam... ieşeau aşa... se umfla pielea. Şi riscam ca să se crape mai tare. Şi atunci mi-au făcut o tăietură destul de mare, cam atâta şi a pus o plasă pe care au cusut-o, peste care creşte ţesutul. Este pur şi simplu o hernie de efort. (...) Am mai fost tăiat o dată de hernie la 14 ani. Am mai avut o ţeavă în picior, că am avut fractură de femur. Nu rămâne cu sechele. Mi-a pus plasa în două ca să reziste“.

Sărăcuţuuuu... chiar mi-e milă de el, vă jur! :P îmi întrebam acum colegii dacă nu cumva hernia asta se poate face şi de la o activitate sexuală foarte intensă. pentru că, să admitem că o fi de la sporturile extreme, însă nu trebuie să trecem cu vederea viaţa intimă a primarului. tinerel, holtei... edilul nostru cu nume de păstaie a tot apărut cu diverse duduiţe. cu care putem bănui că nu a jucat "păcălici“. însă, s-a mai plâns el: "Sport de noapte nu am voie două săptămâni". Haoleuuuu! mai rău ca la mănăstire. asta este abstinenţă adevărată pentru un om activ ca el. însă, primarul este convins că hernia inghinală a apărut din cauza efortului mare pe care îl face la practicarea sporturilor extreme, dar nu va renunţa la acestea. mazăre a mai dezvăluit că în aceste zile au probleme de sănătate şi doi dintre principalii săi... colaboratori ( a se citi PIONI). Fratele său, deputatul Alexandru Mazăre, se luptă cu o răceală puternică, iar viceprimarul Gabriel Stan este ţinut în casă de un vărsat de vânt. ce să zic, soarta... întâmplări demne de Săptămâna patimilor, dragii mei ...


pentru a înţelege mai bine boala primarului... iată ce ne învaţă site-ul www.romedic.ro


Hernia inghinala se produce atunci cand tesutul moale – de obicei din intestinul subtire - patrunde printr-o zona slaba sau o ruptura in peretele inferior al abdomenului. Umflatura care rezulta astfel este dureroasa – in special atunci cand bolnavul tuseste, se apleaca sau ridica un obiect greu.

Slabirea peretelui abdominal, responsabila de aparitia herniei inghinale, se produce la nastere cand membrana care captuseste peretele cavitatii abdomenului (peritoneul) nu se inchide complet.
Hernia inghinala poate surveni si pe parcursul vietii, cand muschii slabesc sau se deterioreaza datorita varstei, a activitatilor fizice epuizante sau a tusei care insoteste fumatul. Desi mai multi barbati decat femei sufera de hernie inghinala, nimeni nu este imun, nici copiii, gravidele si varstnicii.

Hernia inghinala nu este periculoasa in sine, dar poate duce la complicatii ce pun viata bolnavului in pericol. Din acest motiv, medicul poate recomanda un tratament chirurgical atunci cand hernia este prea dureroasa sau daca se mareste.

Vestea buna este ca operatia de hernie nu mai presupune efectuarea unei incizii abdominale largi, o perioada lunga de spitalizare si cateva saptamani de repaus la pat. In schimb, hernia inghinala poate fi operata cu ajutorul unei tehnici care foloseste mai multe incizii mici, ceea ce inseamna ca recuperarea este mai rapida si mai putin dureroasa.
şi dacă tot sunt în perioada Queen ... o dedicaţie pentru mazariot... FĂRĂ NUMĂR ;))


one year of love :)