miercuri, 9 aprilie 2008

Politica şi „cealaltă lume“


La început de săptămână, viceprimarul Gabi Stan s-a arătat intrigat şi supărat de faptul că l-am întrebat despre ceasul pe care îl poartă. Ştia tot constănţeanul că-l are de la Mazăre, se vede cu ochiul liber că orologiul de la mâna vicelui seamănă cu cel al edilului, nu este un secret pentru nimeni că cei doi îşi petrec atât zilele, cât şi distracţiile nocturne împreună.
Însă, ce m-a frapat pe mine a fost reacţia politicianului, care zicea că sunt „pe altă lume“ numai pentru că am încercat să-i reamintesc faptul că ceasul i l-a adus, într-adevăr, primarul dintr-o excursie, dar aceasta nu avea ca scop schiatul. Tocmai pentru că toată gloata ştia că, în timp ce nămeţii de zăpadă blocaseră Constanţa, Mazăre al nostru se bălăcea sub soarele Braziliei. Însă, foarte acid, Stan a preferat să considere unele întrebări fără sens şi banale.
Domnu’ vice, prefer să cred că lumea voastră, a politicienilor, este „cealaltă“. Una care nu are legătură cu noi, plebea. Universul paralel, în care realitatea este total diferită de cea cotidiană, a constănţeanului de rând. Şi vă invit, oricând doriţi, ca, împreună cu cei ce vă sunt colegi, să mai coborâţi şi în lumea noastră. Pentru a nu vi se mai părea atât de diferită.

http://www.bzc.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=588&Itemid=33