vineri, 21 martie 2008

SALVATI-L PE MATEI!


Ce se intampla cand o mama afla ca unicul ei motiv de a trai, copilul sau, are cancer?

Ce simt niste parinti atunci cand ingerul primit de Sus traieste clipe cumplinte la numai 2 ani de viata?

Prea putini dintre noi stim raspunsul la aceste intrebari!


Iunie 2005
Matei s-a nascut pe 13 Iunie 2005, atunci cand parintii Luminita si Cezar isi doreau cu ardoare acest “DAR AL LUI DUMNEZEU” (pentru ca in traducere, Matei inseamna darul divin).
Martie 2008
In urma cu 2 saptamani, lui Matei, un copil fericit si zglobiu, i se face rau. Este dus de catre parinti la Spitalul Judetean Constanta. La o prima investigatie se presupune ca starea lui este cauzata de medicatia contra parazitilor intestinali, administrata anterior. Dupa o saptamana de internare la Constanta si fara nici un diagnostic, parintii lui Matei se hotarasc sa plece la Spitalul Marie Currie din Capitala. Medicii de aici stabilesc si diagnosticul: NEUROBLASTOM TORACIC CU METASTAZE OSOASE! Socul este mult prea mare pentru parintii micutului: in traducere, aceasta sintagma medicala inseamna o TUMOARE LA NIVELUL CUTIEI TORACICE.
Refuzul
Parintii refuza sa accepte cruda sentinta. Vor si o opinie din strainatate. Aleg Franta. Au aflat ca acolo este cel mai bun spital specializat pe aceasta problema medicala. Astfel, contacteaza Institutul “Goustave Roussy”.
Alternativa
Doctorii specialisti din cadrul clinicii franceze raspund familiei micutului Matei, oferindu-i sanse de supravietuire de peste 50% dupa interventia chirurgicala.
Asteptarea
Pana miercuri, 19.03.2008, parintii lui Matei vor afla diagnosticul final si data operatiei. Matei are nevoie de o operatie de transplant dublu de maduva.
Aceasta operatie va fi realizata numai daca VOI OAMENI cu SUFLET ne veti ajuta sa strangem banii. El are nevoie de peste 135.000 euro din cei aproape 200.000 necesari la inceput.
Ceea ce traieste Matei acum nu se poate numi copilarie. Insa cu bunavointa si daruirea voastra, a oamenilor cu suflet, situatia se poate schimba.
Timpul insa trece, iar Matei nu il mai are la dispozitie. Impreuna putem face ca viata lui sa reintre pe fagasul normal. Impreuna putem ajuta o familie sa aiba in continuare bucuria neasemuita de a fi PARINTI, de a li se spune “mami” si “tati”!


SALVATI-L PE MATEI!

CONT EURO: RO36BRDE410SV06575694100

CONT RON: RO62BRDE410SV06576144100

conturile sunt deschise la BRD Bucuresti - Agentia Gorjului, titular de cont Nicorici Cezar Cristian