vineri, 7 martie 2008

„Vrem românce!“

Cam asta spun mai toti cei plecati pe tarâmuri straine, obligati de împrejurari sa-si duca traiul alaturi de femei din tarile care i-au adoptat. Înstrainarea de familie, de plaiurile natale, de limba materna si de toate obiceiurile reuseste sa îi faca sa spuna ca româncele sunt idealul feminin. Nu ca-s ele prea bune, prea frumoase sau prea gospodine, însa, faptul ca pot alinta pe cineva în româna devine un factor important.
Mereu gândim ca ce-i din strainatate este, în mod automat, bun. Multi români au ales pribegia si s-au gândit sa se îndestuleze pe cine stie ce tarâmuri mai mult sau mai îndepartate de România. Însa, când vine vorba de iubire, tot dupa tara natala tânjeste inimioara masculilor. „Vreau ca mama copiilor mei sa fie românca, nu mai vreau sa iubesc în alta limba! Vreau sa-mi înteleaga glumele spuse în româna si sa o pot alinta în limba mea. Nu pot sa traduc vorbele de dragoste“, îmi spunea cineva mai deunazi.




Ce dovada mai mare de dragoste vreti, dragelor? Ce cadou mai frumos de Ziua Femeii decât aprecierea barbatilor vostri? Cautam reprezentanti ai sexului tare în tari straine, pentru a ne asigura un trai decent, dar nu ne gândim ca românasii nostri chiar ne vor.Zicem despre ei ca sunt badarani si ca nu stiu sa se poarte cu noi, dar niciodata nu le vedem si partile bune.
Bucurati-va, românii vor românce! -=
http://www.bzc.ro/ =-

Adormit "forever"


-- Acum cateva seri, Mircea Badea facea un comentariu: "Ma intreb cum un baiat asa de mare a putut intra intr-o masina. Mare si ea. Si a mai si adormit la volan".Cred ca v-ati dat seama, vorbea despre presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. In loc sa il cunoasca lumea ca pe un mare conducator de mare judet, Nicusor al nostru este stiut drept un cal breaz. Nimeni nu mai tine cont de ce face el pentru judetul Constanta, de lupta sa politica sau de faptul ca este considerat "eminenta cenusie" din spatele primarului Radu Mazare. Niciunul dintre noi nu ne mai gandim la el ca la cel care se agita pentru baietii de la HCM si se bucura pentru ei atunci cand castiga. Nici o treaba. Toti il stim drept cel care a adormit, a sforait si a visat frumos in intersectie.

Un prieten dintr-un alt colt al tarii ma intreba in urma cu vreo saptamana daca in plimbarile mele cu scop jurnalistic l-am cunoscut pe "ala care a adormit beat la volan, in plina intersectie, in centrul Constantei". A intrat Nicusorul nostru in memoria colectiva a neamului ca "adormitul de la semafor". Si atat.

Credeti ca istoria il va retine altfel decat "Nicusor Daniel Constantinescu, fost presedinte al CJC Constanta si al Handbal Club Municipal, a avut ca principala activitate adormitul in masina, noaptea, la intersectie". Ce haios ar fi sa gasim asa ceva, peste 10-15 ani, pe Wikipedia! Nu v-ar face placere?

Oricum, daca stam bine sa ne gandim, cam asta este situatia generala a politicienilor "de top" de p-aici. Mazare este cunoscut pentru femei, masini, ceasuri, curse de formula 1 pe lacul Siutghiol, plimbari la DNA si certuri cu Sulfina Barbu.

Pe de cealalta parte, prietenul sau cel mai bun, Nicusor, a adormit la intersectie, a creat zvonuri cum ca s-ar fi batut cu cineva la o intalnire de taina si de noapte a CJC, se isterizeaza la meciurile de handbal si se uda, cu apa din piscina, Inspectoratul Scolar Judetean, care-i este vecin.

Halal politichie, domnilor! Ne miram ca suntem luati la misto de toti ceilalti. Ca investitorii nu se prea avanta in zona asta inchisa ermetic, in care nu au acces decat cei care au binecuvantarea cuplului Radu - Nicusor si al suitei lor.

Si, revenind la Mircea Badea, poate ca mirarea sa nu a fost formulata aiurea. Pur si simplu a ironizat "un baiat mare, care a intrat intr-o masina mare si ea. Dar oare cum a intrat baiatul in masina, chiar daca si ea era mare?". de fapt, l-a luat la misto pe adormitul "forever".